POKLICNA GASILSKA ENOTA KRŠKO

Kolesarska ekipa
Aktivno udeleževanje kolesarskih tras
Vrvna tehnika
Reševanje iz težko dostopnih globin
Spust iz višin
Potrebna izjemna pripravljenost
Obvezna vsakodnevna usposabljanja
Zagotavljanje visoke usposobljenosti
Skrb za okolje
Čistilna akcija ribnika
Požar avtomobila
Strokovno gašenje gorečega avtomobila
Potapljaška enota
Izvajanje rednih potopov
Polno razit požar
Izjemno visoke temperature
Oseba v zaledenelem ribniku
Strokoven izvlek osebe
slbghrnlenfrdehuitnoplruessv

Preventiva

Preventiva

Preventiva sodi v eno izmed najpomembnejših panog, kajti njeni ukrepi so bistveno cenejši od operativnih posegov. V samo preventivo sodijo vsi ukrepi in sredstva, ki preprečujejo morebitni nastanek začetnega požara ali njegovo razširitev, med katere uvrščamo ročne gasilne aparate, hidrantna omrežja in druga podobna gasilna sredstva oziroma naprave. Opaža se, da so dandanes ljudje bistveno bolj osveščeni s strani preventivne varnosti kot so bili nekoč, kar nam jasno dokazuje povečana prodajnost gasilnih aparatov, ki se je v zadnjem času izjemno povečala.

V sklopu preventive se prav tako izvajajo razni poučni seminarji, nadzor in meritve hidrantnega omrežja, izdelava ocene požarne ogroženosti, požarnih redov in požarnih načrtov, izvajanje usposabljanja za varstvo pred požari kot tudi praktični prikazi gašenja, ki se navadno izvajajo neposredno pri nas. Udeleženec praktičnega prikaza gašenja se nauči pravilno ravnati z gasilnim aparatom in tudi pridobi koristne napotke v primeru začetnega požara na delovnem mestu ali celo doma.

Za izdelavo požarnega načrta in drugih potrebnih dokumentacij pri nas ureja in vodi kompletno evidenco vodja preventive Aleš Stopar.

Poleg vseh naštetih dejavnosti se tudi izvajajo strokovna poučna predavanja v za to posebej prirejeni veliki predavalnici.

Izpostavljeni prispevki

 • PGE Krško je praznovala 40. letnico obstoja
  PGE Krško je praznovala 40. letnico obstoja

  Spoštovane občanke in občani!

  Poklicna gasilska enota Krško je v letu 2020 praznovala 40. letnico obstoja. Ob tem jubileju bi se radi zahvalili vsem, ki so na kakršen koli način prispevali, da je enota zrastla v eno najmodernejših in največjih enot v Sloveniji.

  Preberi več...
 • 16.3.2021 Podelitev spominskih plaket Vlade RS
  16.3.2021 Podelitev spominskih plaket Vlade RS

  Pod okriljem Združenja slovenskih poklicnih gasilcev (ZSPG), je v torek, 16. marca 2021, pred Centrom za zaščito in reševanje Domžale potekala podelitev spominskih plaket Vlade RS za požrtvovalnost v boju proti COVID-19, ki ju je Centru za zaščito in reševanje Domžale (CZR Domžale) in Poklicni gasilski enoti Celje (PGE Celje) podelil minister za obrambo Matej Tonin.

  Preberi več...
 • Reševalni pas
  Reševalni pas

  PROSIMO UPOŠTEVAJTE PREDNOSTNA VOZILA IN S PRAVILNIM RAZVRŠČANJEM VOZIL VZPOSTAVITE REŠEVALNI PAS, KAJTI NASLEDNJIČ BOSTE MOGOČE POTREBOVALI POMOČ RAVNO VI.

  Preberi več...