POKLICNA GASILSKA ENOTA KRŠKO

Polno razit požar
Izjemno visoke temperature
Kolesarska ekipa
Aktivno udeleževanje kolesarskih tras
Požar avtomobila
Strokovno gašenje gorečega avtomobila
Potapljaška enota
Izvajanje rednih potopov
Skrb za okolje
Čistilna akcija ribnika
Obvezna vsakodnevna usposabljanja
Zagotavljanje visoke usposobljenosti
Oseba v zaledenelem ribniku
Strokoven izvlek osebe
Spust iz višin
Potrebna izjemna pripravljenost
Vrvna tehnika
Reševanje iz težko dostopnih globin
slbghrnlenfrdehuitnoplruessv

Zgodovina

1. marca 1980 leta je bila v Krškem ustanovljena Poklicna gasilska enota (PGE). Ustanovila jo je Občina Krško. Nuklearna elektrarna Krško in takratna Tovarna celuloze in papirja Đuro Salaj Krško pa sta se pogodbeno pridružili koriščenju uslug PGE Krško. Na začetku je delovala kot služba v okviru Samoupravne interesne skupnosti za varstvo pred požarom. 
Takoj po ustanovitvi se je pričelo z izgradnjo novih garaž in poslovnih prostorov ob obstoječem domu občinske gasilske zveze na Tovarniški ulici.
Objekt PGE je sestavljal  stari pritlični dom OGZ Krško in novi del dograjen leta 1980.
Stari del doma uporablja PGE deloma in to prostor za dispečerja, skupne prostore izmene, servis gasilnih aparatov, servis in polnilnico dihalnih aparatov, kotlovnico in 2 garaži, ostali del pa je ostal v uporabi PGD Videm ob Savi in IGD Tovarne celuloze in papirja.
Novi del je bil zgrajen v dveh etažah in kot takšen še danes služi svojemu namenu.
V pritličju je 7 garaž, sanitarije, skladišče materiala, prostor za počitek in garderoba za zaščitna oblačila. V nadstropju pa so prostori poveljnika – direktorja, tajništva, računovodstva, vodij služb, vodij izmen, pisarna OGZ Krško, arhiv, garderoba z umivalnico, predavalnica in telovadnica za kondicijske treninge.

 

Preberite več ...

Izpostavljeni prispevki

 • Reševalni pas
  Reševalni pas

  PROSIMO UPOŠTEVAJTE PREDNOSTNA VOZILA IN S PRAVILNIM RAZVRŠČANJEM VOZIL VZPOSTAVITE REŠEVALNI PAS, KAJTI NASLEDNJIČ BOSTE MOGOČE POTREBOVALI POMOČ RAVNO VI.

  Preberi več...
 • 16.3.2021 Podelitev spominskih plaket Vlade RS
  16.3.2021 Podelitev spominskih plaket Vlade RS

  Pod okriljem Združenja slovenskih poklicnih gasilcev (ZSPG), je v torek, 16. marca 2021, pred Centrom za zaščito in reševanje Domžale potekala podelitev spominskih plaket Vlade RS za požrtvovalnost v boju proti COVID-19, ki ju je Centru za zaščito in reševanje Domžale (CZR Domžale) in Poklicni gasilski enoti Celje (PGE Celje) podelil minister za obrambo Matej Tonin.

  Preberi več...
 • PGE Krško je praznovala 40. letnico obstoja
  PGE Krško je praznovala 40. letnico obstoja

  Spoštovane občanke in občani!

  Poklicna gasilska enota Krško je v letu 2020 praznovala 40. letnico obstoja. Ob tem jubileju bi se radi zahvalili vsem, ki so na kakršen koli način prispevali, da je enota zrastla v eno najmodernejših in največjih enot v Sloveniji.

  Preberi več...