POKLICNA GASILSKA ENOTA KRŠKO

Skrb za okolje
Čistilna akcija ribnika
Potapljaška enota
Izvajanje rednih potopov
Obvezna vsakodnevna usposabljanja
Zagotavljanje visoke usposobljenosti
Vrvna tehnika
Reševanje iz težko dostopnih globin
Požar avtomobila
Strokovno gašenje gorečega avtomobila
Oseba v zaledenelem ribniku
Strokoven izvlek osebe
Kolesarska ekipa
Aktivno udeleževanje kolesarskih tras
Spust iz višin
Potrebna izjemna pripravljenost
Polno razit požar
Izjemno visoke temperature
slbghrnlenfrdehuitnoplruessv
torek, 26 februar 2019 12:58

Vaja reševalcev na vodi in iz vode PGE Krško tudi v zimskem času

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Po letnem planu usposabljanj za leto 2019 so operativni poklicni gasilci izvedli vajo reševanja na vodi in iz vode. Udeleženci vaje imajo opravljeno licenco za reševanje na vodi in iz vode na divjih vodah po programu E, kar so opravili na upravi za zaščito in reševanje republike Slovenije.

Vaja je bila izvedena po elaboratu, ki ga je pripravil vodja reševalcev na vodi in potapljačev, pregledal vodja preventive in odobri direktor PGE Krško.

V učilnici je potekala teoretična priprava na vajo, nato je sledil praktični del vaje, ki se je izvedel na reki Savi v kraju Gunte-Brestanica, kjer so bila uporabljena vsa potrebna sredstva za takšno vrsto reševanja na vodi.

Namen vaje je bil posredovanje ob intervenciji na vodi pri reševanju osebe, ki je skočila iz mosta v reko Savo ter reševanje obnemoglega plavalca z obale. Na vaji je bil uporabljen tudi reševalni čoln Yamaha PIONER 80 KM, ki je specifično namenjen za delo in reševanje na vodi. Njegova posebnost je, da se premec na čolnu odpre in pridobimo pohodno plavajočo platformo, na katero se lahko transportira osebo, ki pri reševanju ne pridobi dodatnih poškodb.

Vaja je bila uspešno izvedena, kjer so bili obnovljeni teoretični in praktični postopki za tovrstno posredovanje. V letu 2019 predvidevamo še 4 tovrstne vaje, ki bodo potekale na različnih lokacijah.

Prebrano 629 krat

Oddajte komentar

V komentarju lahko zapišete pohvale, pripombe, priporočila ali delite svoje misli.

Izpostavljeni prispevki